Bliv klogere på dine strømpebukser og vælg det perfekte par

12/11-2017

En høj talje er tæt på at være Gud, når det kommer til strømpebukser. For det er pænt ubehageligt, når strømpebukserne ruller ned og sætter sig som en uformelig pølse omkring maven, fordi taljen ikke er høj nok. Men for at strømpebukser er behagelige at have på også omkring mave og mås, er det mindst lige så vigtigt med kiler og rigeligt med stræk i form af elastan.

Hvorfor får du forklaringen på her.

Elastan
Dette er en syntetisk fiber, der er meget elastisk. Elastan er med andre ord det materiale, der får dine strømpebukser til at give sig, når du tager dem på og til at trække sig sammen, så de sidder tæt til dine ben. Indholdet af elastan varierer fra strømpe til strømpe. Jo mere elastan, jo mere elastiske er dine strømper.
Elastan kan også blive benævnt under varemærkenavne som Lycra, Spandex og Dorlastan.

Kiler
Skridtkile: En skridtkile giver bedre komfort, når du har strømperne på, fordi den giver ekstra plads mellem benene.
Panelkile: En panelkile er et stykke ekstra strømpe, der er bliver syet ind i strømpens øverste del. Det er denne kile der gør, at der er plads til mave og mås i strømpebukserne.

Gennemsigtig eller tæt?
En ting er komfort. Noget andet er strømpebuksernes tæthed. Det sidste bliver afgjort af antallet af denier i strømpebukserne. Denier kan du også støde på i form af forkortelsen den.

Denier er et udtryk for, hvor meget trådene, som strømperne er lavet af, vejer. En denier betyder, at ni kilometer af trådene vejer et gram. To denier betyder, at ni kilometer af trådene vejer to gram og så fremdeles.

Derfor siger denier meget om, hvor tæt strømpen er. Jo lavere denier, jo mere gennemsigtig er strømperne.

Op til 15 denier – meget gennemsigtig
Det skal du gå efter, hvis du vil have ”usynlige” strømpebukser på. Her skal du være opmærksom på, at strømperne er meget skrøbelige og nemt går i stykker. Du skal derfor være meget forsigtig, når du tager dem på, da lange negle nemt river hul i strømperne. Der kommer også meget nemt udtræk i strømperne, hvis de kommer i kontakt med for eksempel et ru stoleben.

15 til 30 denier – gennemsigtig
Dette antal denier er hvad der bliver betegnet som det klassiske antal. Med dette antal denier, kan man se, at du har strømpebukser på, da din hud skinner igennem. Selvom disse strømper er tynde, er de væsentligt mere holdbare end strømperne beskrevet oven for. Men du skal stadig være forsigtig, når du tager dem på.

30 til 40 denier – tætte
Denne type strømper bliver ofte betegnet som semi-opaque. De er meget tættere, men din hud vil stadig være en anelse synlig gennem strømperne. Disse strømper er væsentligt mere holdbare end strømper under 30 denier

40 denier eller mere – meget tætte
Disse strømper går også under betegnelse opaque, fordi man ikke kan se huden gennem strømperne. Ved 40 denier begynder strømperne at blive tættere og mere varme. Derfor skal du til vinterbrug gå efter strømper med minimum 40 denier. Jo højere denier jo tættere og mere varme.

Opaque
Opaque betyder, at man ikke kan se igennem. Oversat til strømpesprog betyder det, at man ikke kan se din hud gennem et par opaque-strømper. Bliver strømper der imod omtalt som semi-opaque vil din hud skinne lidt igennem.

TIP! Du kan sagtens have strømpebukser på sammen med åbne sko. Er der forstærket tå i dine strømpebukser, kan du forsigtigt trække forstærkningen om på undersiden af foden. Alternativt skal du lede efter strømpebukser uden forstærkning på tåen.

Læs også: Så er vi klar med strømpebukser med plads til mave og mås

Alt det bedste,
Camilla, stylist

AnnoAnno: personlig styling til dig af professionelle stylister. Vil du have din egen AnnoAnno-boks – så læs mere her

Kommentér på indlægget

Vil du have inspiration løbende? Så følg med herTilmeld nyhedsbrev

Vil du gerne få seneste modenyheder fra professionelle stylister? Så skriv dig op til nyhedsbrevet.