Farver der fremhæver eller camouflerer din krop

06/02-2018

Er du, som kvinder er flest, har du med garanti rigtig godt styr på, hvad du bedst kan lide ved din krop. Men har du også tænkt over, at du aktivt kan bruge dit tøj til at fremhæve, hvad du bedst kan lide?

Nej, det handler ikke om, at du skal gemme hele eller dele af din krop i løse gevanter. Det handler i al sin enkelthed om farverne på dit tøj.

Det hænger nemlig sådan sammen, at lyse og stærke farver fremhæver, fordi de tiltrækker opmærksomhed, mens mørke farver camouflerer, da de ikke tiltrækker opmærksomhed.

Det betyder i praksis, at du kan bruge lyst tøj til at fremhæve dine fordele og mørke farver til at camouflere det, du er mindre glad for.

Sat firkantet op betyder det, at hvis du er glad for din barm og overkrop, bruger du lyse overdele og mørke underdele. Hvis du gerne vil nedtone din barm, bruger du mørke overdele og lyse underdele.

 

Sort slanker ikke!

Det er med afsæt i, at mørke farver camouflerer, at sort har fået ry for at slanke. Men sort tøj får dig ikke automatisk til at syne mindre. For går du i løst tøj, der skjuler hele din krop uden at fremhæve det smalleste sted på din overkrop, får det dig til at syne større, også selvom det er sort.

Føler du dig generelt bedst tilpas i tøj i mørke farver fra top til tå, er der stadig måder, hvor du kan lege med at fremhæve med lyse eller stærke farver.

 

Detaljer, der fremhæver din underkrop

Brug strømper med knald på farverne til din nederdel eller kjole. Glem også alt om de sorte sko og prøv i stedet med et par røde eller et par farvestrålende sneakers

 

Detaljer, der fremhæver din overkrop

Tørklæder med knald på farverne

Store smykker i form af armbånd, halskæder og øreringe. Skal dette batte for alvor, skal du give den lidt mere gas, end du får fra et par diskrete ørestikker eller en tynd guldhalskæde

Rød læbestift – altid et hit til både hverdag og fest. Den røde farve kan du fremhæve med en matchende neglelak

Kommentér på indlægget

Vil du have inspiration løbende? Så følg med herTilmeld nyhedsbrev

Vil du gerne få seneste modenyheder fra professionelle stylister? Så skriv dig op til nyhedsbrevet.