Giv slip på angsten og følg din lyst!

17/01-2018

Jeg elsker alle de kommentarer, jeg får fra mine kunder i forbindelse med mit job som stylist på AnnoAnno.

Særligt glad bliver jeg, når en kunde fortæller, at hun med afsæt i sin AnnoAnno-boks har prøvet tøj, som hun aldrig selv ville have valgt eller har haft mod til at prøve. Men at tøjet har gjort en positiv forskel for hende. En grænse er rykket, og der er sagt farvel til en begrænsning.

Kald det bare overfladisk men jeg tror på, at klæder skaber folk. Samtidig er jeg fuldt ud overbevist om, at vi tit lader vores påklædning begrænse af angst, som ofte bygger på andre menneskers fordomme om, hvad vi kan og ikke kan tillade os at gå i, fordi størrelsen på vores tøj er størrelse plus.

 

Små ændringer banede vejen for at slippe angsten

Jeg kender i den grad selv til begrænsninger i min påkældning med afsæt i angst på grund af min størrelse. Men gennem de seneste mange år, har jeg langsomt kigget min begrænsende angst i øjne og med små skridt ændret mit tøj og min fremtoning.

Jeg er gået fra at gemme hele min krop i løst tøj til at vælge tøj med pasform, der fremhæver mere end det skjuler. Nu putter jeg ofte min overdel ned i min nederdel og går generelt i mere tætsidende tøj, end jeg gjorde for 10 år siden.

Disse små skridt har for mig banet vejen til at gøre op med min største angst: Bikini.

Måske det virker fjollet at skrive om bikini i januar. Men måske mit store skridt kan inspirere dig til at se din angst i øjnene i forhold til at flytte grænser i forhold til din på klædning.

Da jeg var på mit første krydstogt, brugte jeg meget tid med at betragte folk i alle størrelser have det sjovt i swimmingpoolen. Selv havde jeg hverken bikini eller badedragt med, for badetøj skulle jeg i hvert fald ikke vise mig i.

Det satte gang i mine tanker om, at det måske var tid til at finde tilbage til min glæde ved sjov og spass i swimmingpools og åbent hav, som forsvandt i takt med, at min krop blev større. For jeg elsker vand og har før i tiden været noget af en vandhund. Jo mere jeg tænkte på min ferie, jo mere øv blev jeg over, at min angst havde begrænset mig i forhold til at genopleve denne glæde.

Med tiden gik mine tanker fra øv, til at jeg blev særdeles sur på mig selv. Sur over at jeg ikke havde fulgt min lyst til at hoppe i poolen i badetøj, fordi jeg var bange.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg var bange for. Jo, det ved jeg jo godt. Men jeg er ikke meget for at indrømme, at jeg lod mig begrænse af angst for, hvad vildtfremmede mennesker ville tænke om min krop.

På min næste ferie havde jeg bikini med i kufferten. Og jeg havde en fest med at hænge ud i poolen. Det var en af de bedste ferier, jeg har haft i mit voksenliv. Ikke fordi solen skinnede mere, eller min mand var ekstra sød. Næ du. Det var den bedste ferie, fordi jeg endelig gav slip på min angst og fulgte min lyst til at tage badetøj på og hoppe i poolen.

 

Glæde da lysten vandt over angsten

Da jeg efter min ferie postede bikinibilleder på forskellige sociale medier, fik jeg mange kommentarer, der gik i retning af, at jeg godt nok var modig.

Den gang som nu kan jeg kun på det kraftigste understrege, at bikini på min ferie intet havde med mod at gøre. Det havde det for eksempel heller ikke i forhold til at putte overdelen ned i nederdelen.

Men begge dele har til gengæld haft rigtigt meget at gøre med lyst. Og dermed at give slip på angst. Angst som jeg hverken den gang eller nu rigtig kan sætte ord på. Måske mest fordi den angsten aldrig var andet end en dum og begrænsende tanke i mit hoved.

Når det kommer til påklædning kan jeg kun se tilbage med glæde på de gange, hvor jeg har ladet min lyst vinde over min angst. Det gælder ikke kun i forhold til bikini. Det gælder også om at tage tøj på, der fremhæver mine former, gå i farvestrålende tøj og tage den røde læbestilft på – også til hverdag.

Hvad har du lyst til at tage på i det nye år?

 

Alt det bedste,

Camilla, stylist

P.S. hvis du vil læse mere om hvordan en personlig stylist fra AnnoAnno kan hjælpe dig med at få øjnene op for nogle ting, som du måske ikke selv havde valgt nede i butikken eller på nettet, så kan du læse mere om konceptet ved at klikke her

Kommentér på indlægget

Vil du have inspiration løbende? Så følg med herTilmeld nyhedsbrev

Vil du gerne få seneste modenyheder fra professionelle stylister? Så skriv dig op til nyhedsbrevet.