Klädstorlek är bara ett tal – din kropp är densamma

26/09-2019

Om du frågar mig vilken storlek jag har säger jag 48/50. För det är de storlekarna jag har mest av i min garderob. Men om du tittar ordentligt däri, kan du hitta kläder i storlek 46 såväl som upp till storlek 54.

Första gången jag hoppade i en storlek 46 blev jag lika förvånad som då jag i ett provrum hamnade i ett par byxor märkta storlek 54, som passade perfekt.

Nu förhåller jag mig inte riktigt längre till storleken på mina kläder, för idag har jag fått bevisat att talet i kläderna inte säger något om min storlek. När jag, om än så sällan, ställer mig på en våg visar den samma siffror som den visat i många år – nämligen 95 plus/minus ett par kilo. Således vet jag att storleken på min kropp inte ändras särskilt påtagligt. Det är klädstorlekarna jag inte kan räkna med. Speciellt inte över landsgränser, men inte heller från märken i samma land som jag inbillat mig har en gemensam utgångspunkt.

Vi gör vårt bästa för att bedöma storlekarna

Därför gör vi på stylingavdelningen på AnnoAnno vårt bästa för att prova våra kläder och bedöma om de är stora eller små i storlek, eller precis det man kan förvänta. Vi kan dessvärre aldrig till 100 procent garantera att vi träffar helt rätt i förhållande till våra kunders olika kroppar. Men vi gör vårt bästa! För vi vet ju så väl att det är riktigt irriterande att få hem ett plagg med posten, som man sedan måste byta till en annan storlek. Detta är förklaringen till att du på våra följesedlar kan upptäcka olika storlekar, och storlekar som avviker från det du angivit på din stylingprofil.

Generellt ska du inte bli förtvivlad om du emellanåt behöver en storlek större än du brukar. Men du ska inte heller låta dig påverkas av expediterna i fysiska butiker, som enligt mina upplevelser ofta har en tendens att glädjas åt mina vägnar när de måste hämta ett plagg i en mindre storlek.

För din kropp har den storlek den har, och en klädstorlek är bara ett nummer.

Allt gott,

Camilla, stylist

Kommentér på indlægget

Vil du have inspiration løbende? Så følg med herTilmeld nyhedsbrev

Vil du gerne få seneste modenyheder fra professionelle stylister? Så skriv dig op til nyhedsbrevet.