Släpp oron och följ din lust!

26/09-2019

Jag älskar alla de kommentarer jag får från kunder, i samband med mitt jobb som stylist på AnnoAnno.

Särskilt glad blir jag när en kund berättar att hon i sin AnnoAnno-box med avsikt provat kläder som hon aldrig själv hade valt ut eller haft mod till att prova. Och att kläderna gjort positiv skillnad för henne. En gräns har flyttats, och en begränsning har försvunnit.

Kalla det ytligt, men jag tror på att kläder skapar folk. Samtidigt är jag helt övertygad om att vi ofta begränsar oss själva i våra val av kläder, på grund av oro som ofta bygger på andras fördomar om vad vi med stora storlekar kan och inte kan ha på oss.

Små ändringar banade vägen för att slippa oron

Jag känner till viss del själv av begränsningar i mitt val av kläder, kopplade till oro på grund av min storlek. Men genom åren har jag långsamt börjat se min oro i ögonen, och med små steg ändrat min klädstil och min framtoning.

Jag har gått från att gömma hela min kropp i lösa kläder till att välja kläder med passform som framhäver mer än de skyler. Nu stoppar jag ofta ner min överdel i min nederdel, och går generellt i mer åtsittande kläder än jag gjorde för tio år sedan.

Dessa små steg har för mig banat vägen till att göra upp med mitt största orosmoment: bikini.

Kanske låter det fånigt att skriva om bikini i januari. Men mitt stora steg kanske kan inspirera dig till att se din oro i ögonen i förhållande till att flytta gränser för hur du klär dig.

När jag var på min första kryssning spenderade jag mycket tid med att betrakta människor i alla storlekar ha det roligt i swimmingpoolen. Själv hade jag varken bikini eller baddräkt med mig, för badkläder skulle jag i varje fall inte visa mig i.

Det satte igång mina tankar om att det kanske var dags att hitta tillbaka till min badglädje, som försvunnit i takt med att min kropp blivit större. Ju mer jag tänkte, desto ledsnare blev jag över hur min oro begränsat mig i att få uppleva denna glädje.

Med tiden gick jag från att vara ledsen till att vara sur på mig själv. Sur över att jag inte hade följt min lust att hoppas i poolen i badkläder, för att jag varit rädd.

Jag vet inte säkert vad jag var rädd för. Jo, det vet jag visst. Men jag är inte mycket för att erkänna att jag lät mig begränsas av oro för vad okända människor skulle tänka om min kropp.

På min nästa semester hade jag en bikini med i resväskan, och det var en fest att hänga i poolen. Det var en av de bästa semestrar jag haft i mitt vuxna liv. Inte för att solen sken mer, eller för att min man var extra fin. Nä du. Det var den bästa semestern, för att jag äntligen släppte min oro och följde min lust att ta på mig badkläder och hoppa i poolen.

Glädje när lusten vann över oron

När jag efter min semester publicerade bikinibilder på sociala medier fick jag många kommentarer om hur modig jag var.

Nu vill jag bara kraftigt understryka att bikinin på min semester inte hade med mod att göra. Det hade det inte heller när jag matchade överdelen med underdelen.

Däremot hade det att göra med lust. Och därmed att släppa på oro. Oro som jag varken då eller nu riktigt kan sätta ord på. Kanske främst därför att oron aldrig varit mer än en dum och begränsande tanke i mitt huvud.

När det kommer till hur jag väljer att klä mig idag kan jag bara se tillbaka med glädje på det som varit. Jag har låtit min lust vinna över min oro. Det gäller inte bara i förhållande till bikinin, utan också i hur jag väljer kläder som framhäver mina former, eller hur jag går i färgstarka kläder och med rött läppstift på, även till vardags.

Vad har du lust att ta på dig i det nya året?

Allt gott,

Camilla, stylist

Kommentér på indlægget

Vil du have inspiration løbende? Så følg med herTilmeld nyhedsbrev

Vil du gerne få seneste modenyheder fra professionelle stylister? Så skriv dig op til nyhedsbrevet.